מדיה

יהושע לוינברג הוא יזם ואיש עסקים ישראלי, מייסד שותף ויועץ בכיר לחברת גילת רשתות לווין. בשנת 2012 לקח חלק בסדרת סמינרים בבית הספר למנהל עסקים של אוניברסיטת תל אביב בשם "שלח לי מלאך". יהושע לוינברג הוזמן להרצות במסגרת פאנל משקיעים כמשקיע מנוסה אשר מאחוריו שנים רבות של השקעות מוצלחות יחד עם אחיו, עמירם לוינברג. כבעליהם של שתי חממות טכנולוגיות, ליהושע לוינברג ניסיון רב בזיהוי חברות עם פוטנציאל צמיחה, תמיכה בהן ועידודן עד להצלחתן. יהושע מתאר את האתגרים הרבים שיש ביזמות, בעיקר בהתמודדות עם אתגרים בלתי צפויים והצורך בהכנה מוקדמת. כמו כן מדגיש יהושע את החשיבות של התאמת המוצר ליזם שאליו פונים.

יהושע לוינברג הוא יזם בעל ניסיון רב בעולם העסקים ובטיפוח חברות בשלבי צמיחה. בזכות ניסיונו הרב, הוזמן יהושע לוינברג לקחת חלק בסדרת הרצאות בבית הספר למנהל עסקים של אוניברסיטת תל אביב. יהושע לוינברג מתאר את הצורה שבה עובדים היזמים. לפי דבריו, צורת העבודה הנכונה היא שבה יזמים ניגשים אל המשקיעים, והמשקיעים הם אלה שעושים את כל הבדיקות הנחוצות (Due diligence) כדי לוודא שלרעיון יש פוטנציאל אשר יביא תועלת לציבור הרחב. יהושע לוינברג גם מציין שהמודל העסקי יכול לעבור מספר שינויים במהלך שלב חברת ההזנק, אך חשוב לוודא שהאנשים העובדים בחברה יכולים להתמודד עם קשיים אלה. כמו כן, המודל העסקי יכול להיות מבוסס הן על הכנסות והן על בסיס משתמשים גדול.

יהושע לוינברג על קשיים של חברות הזנק מתחילות - חלק 3


בנאום במסגרת תוכנית "שלח לי מלאך" באוניברסיטת תל אביב, יהושע לוינברג חלק את ניסיונו הרב בנוגע לקשיים ולמאבקים אשר חוות חברות בשלבי ההתחלה.

יהושע לוינברג מציין שחשוב להכיר את המתחרים בתחום ולמזלם של היזמים, מאוד קל לעשות זאת בתקופת האינטרנט. בנוגע לצוות עובדים – לרוב עדיף צוות מלא מאשר אדם יחיד. ארבעה או חמישה אנשים יכולים לטפל במספר גדול של בעיות ולגרום לעסק להמריא. זאת בניגוד לאדם אחד, אשר עלול להיתקע בחומה ולא להצליח להתקדם. גם הצורה שבה מוציאות החברות את כספיהן היא אינדיקטור חשוב להצלחתן. חברות אשר מוציאות כספים רבים על ריהוט או שכירות, עלולות להמשיך לבזבז כספים, וזה תפקידו של המשקיע לפקח על כך.