יהושע לוינברג - כתבות

​JAL סגרה עוד 105 מיליון דולר להשקעות בישראל

קרן ההון סיכון הישראלית JAL Ventures הודיעה על השלמת גיוס קרן שנייה בהיקף של 105 מיליון דולר. הקרן השנייה, JAL II, פעלה עד כה מתחת לרדאר וביצעה כבר 5 השקעות לאחר סגירה ראשונית.


כלל ביטוח, אלטשולר וג'אל וונצ'רס משקיעות בחברת הנעה חשמלית

IRP Systems, שפיתחה טכנולוגיה למערכות הנעה חשמליות, הודיעה על גיוס של 31 מיליון דולר בסבב C, בהובלת המוסדיים ובהשתתפות ג'אל וונצ'רס, סמסונג ונצ'רס, קרסו מוטורס וקבוצת שלמה.

הסטארטאפ Soomla נרכש על ידי איירון סורס בעשרות מיליוני דולרים

Soomla סטארטאפ שעבר שינוי, החלה לנטר פעילות של מודעות באפליקציה כך שניתן להבין אילו מודעות עובדות טוב יותר ועוד. JAL ונצ'רס השקיעו בחברה ב 2018 ובינואר 2021 נרכשה ע" IRonSource בעסקה של מיליוני דולרים.



IRP Systems חברת האוטו-טק מגייסת 17M$

חברת IRP Systems המייצרת מערכות טכנולוגיות למכוניות חשמליות גייסה בסבב B באמצעות קרן פוסון הסינית וקרנות נוספות ובינהם ג'אל וונצ'רס.



מגה אור מסייעת לפלסטו קרגל: רוכשת מחצית ממפעל הקרטון בלהבים תמורת כ-63 מיליון שקל

במסגרת העסקה תשלם חברת הנדל"ן המניב לקרגל כ-42 מיליון שקל עבור חלקה במניות קרגל להבים, החברה המחזיקה בנכס • מגה אור תיקח על עצמה מחצית מהלוואת בעלים ב-42 מיליון שקל שהעמידה פלסטו קרגל לחברת הנכס




”אנחנו failure sensitive ונעדיף להשקיע בפחות חברות ולעשות הכל כדי שהן יצליחו”

קרן JAL התחילה כחברת השקעות של מייסדי גילת רשתות לווין, עמירם ויהושע לוינברג, ולפני כשלוש שנים עברה למודל של קרן שמשקיעה בשלבים מוקדמים בחברות B2B.


מדאטורמה ועד וויקס: 10 קרנות מספרות על ”הפספוסים” הגדולים שלהן

ג'אל ונצ'רס בין עשר קרנות שהסכימו לחלוק איתנו את ”הפספוסים” שלהן ולספר על החברות המעולות שהן החליטו לא להשקיע בהן.




"צו 8 לברצלונה" - בכירי ההייטק נפגשים לקראת קונגרס המובייל הבינלאומי

יהושע לוינברג משתתף בכנס הכנה לקונגרס המובייל העולמי הנערך בכל שנה בברצלונה, הכנס נקרא "צו 8 לברצלונה" ומשתתפים בו אנשי הייטק רבים: יזמים כיהושע, מנכ"לי חברות, משקיעים וכו'.




פלסטו קרגל זינקה בעקבות הצעת רכש חלקית מסי.אי. תעשיות

סי.אי. תעשיות אשר חלק מבעליה הם עמירם ויהושע לוינברג הציעה הצעת הרכש ל-7% ממניות פלסטו קרגל. הכנסו וקיראו





כנס "אומת הסטארט-אפ" - נוכחות ישראלית במיאמי

כנס "אומת הסטארטאפ" אשר נערך בקול'ג DADE שבמיאמי בשיתוף פעולה עם אוניברסיטת תל אביב, הוכתר הצלחה. כנס שמטרתו לחבר בין סטודנטים לסביבת הסטארטאפ הישראלית, אירח 20 דוברים שחלקם מהיזמים המצליחים בישראל.



סייבר בענן: חברת Dome9 מודיעה על גיוס של 8.3 מיליון דולר

חברת Dome9 הישראלית הפועלת בתחום אבטחת הענן, הודיעה על גיוס של 8.3 מיליון דולר. סך הכל גייסה החברה עד כה 13 מיליו דולר מאז הקמתה ב-2011.
החברה מספקת פתרון ניטור ואבטחה ללקוחות אשר עושים שימוש במחשוב ענן כתשתית המחשוב שלהם (IaaS), דרך שירותים כמו אמאזון-AWS, מיקרוסופט-Azure, גוגל קלאוד ו-IBM-Softlayer.
את סבב הגיוס הנוכחי הוביל Orr Partners של אברי מור, הקרנות JAL של האחים יהושוע ועמירם לוינברג וכן Lazarus Israel, Pinnacle Trust.





להדפיס אקזיט: EFI, שהקים אפי ארזי, רוכשת את מתן מדפסות דיגיטליות בכ-50 מיליון דולר- המשקיעים, בינהם יהושע לוינברג, קיבלו החזר של פי 5.5 על ההשקעה שלהם לאחר למעלה מעשור.

אקזיט לחברת מתן מדפסות דיגיטליות הוותיקה מראש העין. חברת הדפוס האמריקאית EFI, שהוקמה על ידי אפי ארזי, אחת מאבות ההיי-טק הישראלי ומייסד סאיטקס, הודיעה הלילה שרכשה את החברה הישראלית. סכום הרכישה הוא כ-50 מיליון דולר, מתוכם 29 מיליון דולר במזומן לרכישת מניות החברה, 5 מיליון דולר לתשלום חוב של החברה ו-14 מיליון דולר שהופקדו בנאמנות.


עמוס גניש ימונה לנשיא טלפוניקה ברזיל

עמוס גניש, איש עסקים ישראלי מתגורר בברזיל כבר שנים רבות, ימונה לנשיא חברת טלפוניקה ברזיל, החברת התקשורת הגדולה בברזיל המספקת שירות לעשרות מדינות ברחבי העולם. גניש, ייסד את חברת GVT בשנות ה-90 כמחלקה נפרדת בתוך גילת לוויינים, תחת חסותו של יהושע לוינברג, אשר גם ניצח על סבב המכירות הראשון בו גויסו 50 מיליון דולר. GVT נמכרה בספטמבר האחרון לטלפוניקה, באקזיט חסר תקדים של 9.4 מיליארד דולר.


הישראלי שיצא מהאזורים הנידחים של ברזיל עם 9.4 מיליארד דולר

עמוס גניש, מנכ"ל GVT מספר את סיפורה הייחודי של החברה אשר זיהתה את הפוטנציאל והקימה תשתית טלפוניה באיזורים נידחים בדרום אמריקה, אשר עד אז היו מנותקים. GVT הוקמה לראשונה ביוזמתו של יהושע לוינברג, כמחלקה של גילת, ולאחר גיוס כספים יצאה לדרכה כחברה עצמאית. ההתמודדות עם המנטליות הברזילאית, הקשיים הפיסיים והגיאוגרפיים שבהנחת תשתיות כאלה, ואף איומים כגון ארגוני גרילה מחתרתיים עמדו בדרכה של החברה להצלחה, אך הגב החזק שקיבלה מגילת אפשר לה להשיק מימון ממשקיעים ובסופו של דבר להימכר לויוונדי, ענקית התקשורת הצרפתית.


Feed Visor הישראלית מגייסת 1.7 מיליון דולר

חברת הסטארטאפ הישראלית מפתחת אלגוריתם לתמחור דינאמי של מוצרים בקנייה מקוונת. את סבב הגיוס הובילה קרן ההון סיכון Jal Ventures. במסגרת ההסכם שנחתם יצטרף יהושע לוינברג לדירקטוריון החברה.

Feed Visor נוסדה ב2011 ע"י ויקטור רוזנמן, יאיר מרגולין ושמולי גולדברג ומתכננת לעשות שימוש בכסף שגוייס על מנת להמשיך לפתח את המוצר ולהגדיל את הנתח השוק.






מיהו יהושע לוינברג

.ביוגרפיה קצרה של יהושע לוינברג, אשר נולד בתל אביב וכיום יש לו עבר עסקי מרשים כמשקיע במספר רב של חברות


ג'אל וונצ'רס חברת השקעות

דף מידע על חברת ההשקעות ג'אל וונצ'רס אשר הוקמה על ידי יהושע לוינברג ואחיו, עמירם בשנת 2003. בין השקעותיה של ג'אל וונצ'רס ניתן למצוא את חברת קסמבה, סטייל ריבר, ננורפ טכנולוגיות ועוד



אתר כתבות ועדכונים אודות יהושע לוינברג

מאמרים, כתבות וקטעי וידאו אודות יהושע לוינברג, איש עסקים מצליח אשר ייסד את חברת גילת רשתות לויין. גילת נסחרת בבורסה, מייצרת ומשווקת רשתות תקשורת מבוססות לויין על פני שש יבשות



יהושע לוינברג בפורום תפוז

יהושע לוינברג משמש כחבר מועצת המנהלים בחברת ננורפ, המפתחת טכנולוגיה למתן שירות לקוחות יעיל ומועיל מחד ואוטומטי מנגד 24 שעות ביממה. מיזם מעניין נוסף שבו מעורב לוינברג הוא סטייל-ריבר. מדובר על חנות מקוונת שמציעה ללקוח הישראלי את המבחר הרחב ביותר במחירים האטרקטיביים ביותר של פריטי אופנה ברשת.


יהושע לוינברג - ביוגרפיה של יזם

יהושע לוינברג הנו אדם מצליח ומבוסס שהצליח בכוחות עצמו. הוא ניהל קריירה מגוונת ומצליחה במיוחד. בשנת 1987, הקים יהושע את חברת הטלקומוניקציה הברזילאית גלובל ווילג' טלקום, המציעה שירותים מתקדמים לטלפונים נייחים, פס רחב עבור לקוחות פרטיים ועסקיים כאחד וכן טכנולוגיית העברת קול ברשת


"לחברות היי-טק גדולות לא עובר בראש להירשם בת"א"

במסגרת פאנל בנושא מיזוגים ורכישות חוצי גבולות אמר לוינברג שלדעתו האתגר הגדול של חברות סטארט-אפ בישראל הוא להפוך לחברות גלובליות, מפני שהשוק הישראלי קטן ואחת הדרכים להשיג זאת לדבריו, היא על ידי מיזוג ורכישה [...] " מתוך גלובס, 03.03.2011​




משדרים אופטימיות: בגילת בונים על הדור הבא של לווייני התקשורת

"ביום שני דיווחה קרן פימי של ישי דוידי על רכישת 11% ממניות גילת לוויינים מידי חברת הביטוח מנורה בתמורה ל-63 מיליון שקל. העסקה בוצעה לפי מחיר של 14.27 שקל למניה, שהיה גבוה ב-6.5% ממחירה בשוק לפני הדיווח על העסקה. עד כה פימי לא החזיקה במניות של גילת לוויינים, שהציבור מחזיק ב-59% ממניותיה [...] " מתוך דה מרקר 12.09.2012


פסטיבל Global Pioneers

בחודש שעבר התקיים בישראל פסטיבל הסטארט אפים של Startup CBS ו-"Global Pioneers". לאחר שבתשע השנים האחרונות התקיימו פסטיבלים דומים ברחבי העולם, זו הייתה הפעם הראשונה בה נציגים מ-1000 חברות סטראט אפ ישראליות התכנסו יחד תחת קורת גג אחת על מנת להיפגש, להכיר, להציג את רעיונותיהם ולחלוק רעיונות חדשים, ליצור יחד ולגייס תמיכה לקידום מיזמים באקו סיסטם המקומי, וכמובן לפגוש את המשקיעים ואת בכירי התעשייה שבאפשרותם להזניק את ההייטק הישראלי קדימה.

הפסטיבל הוא פרי שיתוף פעולה של מספר יזמים ומשקיעים אשר חברו יחדיו בכדי ליצור גרסה ישראלית לאירוע שמתקיים מזה תשע שנים במדינות אחרות בעולם. אחד מהם הוא יהושע לוינברג, מייסד חברת גילת לוויינים ובעליה של קרן ההשקעות JAL, אשר ראה לנכון להיות שותף, יחד עם עמיתים נוספים, ביצירת זירה מקומית שתעודד יזמות, יצירתיות וחדשנות.

תכני הפסטיבל

במסגרת הפסטיבל התקיימו מספר אירועים עיקריים: תערוכת חממות, אקסלרטורים וסטארט אפים בתחומי סייבר, ננו טכנולוגיה, מציאות מדומה, רפואה, IoT, machine vision ועוד, שהציגו את עצמן בשורת ביתני תצוגה; שולחנות עגולים בהם השתתפו יזמים, משקיעים, נציגי קרנות הון סיכון ובכירים בתעשיית ההייטק; פאנלים מרובי משתתפים בנושאים כגון יזמים צעירים, נשים בענף הטכנולוגיה, עשה ואל תעשה בעת בניית חברת סטארט אפ ועוד.

מוקד העניין בפסטיבל היה תחרות סטארט אפים בה השתתפו שמונה חברות מן המובילות בהייטק הישראלי. נציגי החברות עלו אל הבמה המרכזית בפסטיבל והציגו את הרעיונות שמאחורי החברות בפני צוות שופטים, וכך גם נחשפו בפני משקיעים ויזמים מישראל ומן העולם, שיתפו את הידע שלהם ויצרו קשרים עסקיים עם בכירים בתעשיית ההייטק הגלובלי.

הפרס הגדול

חברת הסטארט אפ שזכתה בתחרות על פי החלטת ועדת השופטים תזכה לייצג את ישראל ב-Pioneers Festival העולמי שיתקיים בחודש הבא בארמון הופבורג שבוינה, בירת אוסטריה, בו ישתתפו מובילי חדשנות נוספים מעשרות מדינות, כולם חלוצים בתחומי הטכנולוגיה העולמית. שם תעמוד בפניהם ההזדמנות ליצור ולהעמיק את קשריהם עם יזמים, בכירי תאגידים, בעלי קרנות הון סיכון בינלאומיות וקולגות בתחומי הטכנולוגיה, ובעיקר לבסס את המוניטין של ישראל כמעצמת סטארט אפ מובילה. ​